zondag 1 februari 2009

De Beste Stuurlui


Wie op een ander past valt zelf door het glas(t, dan rijmt het, maar het dicht niet maar de pleister wel).


Het volgende traject was de betonnen stalvloer eruit slopen met een benzinehamer en de rijkdom van 2 kruiwagens.

Eerst maar eens met de aannemer praten over een container voor het beton, nou we hebben uiteindelijk wel 7 containers gevuld dwz 80.000 kilo beton.
Eerst beetje bij beetje losboren, dan lostrekken met de koevoet, dit afval manueel in de kruiwagen plempen en dan naar de container rijden.
De eerste 10 minuten is het leuk, maar dan… och je denkt eens aan je rug, de Arbo wetgeving en hoe heerlijk het zal zijn als alles klaar is.
Ton als zorgzaam vader, vertelde ons net zoals in alle andere klussen dat we vooral voorzichtig moesten zijn, nou dat waren wij!
Ton ging echter aan het einde van de dag, waar ook hij toch wel wat moe was, met hamer en al op een muurtje staan, ja even hameren en toen zijn evenwicht verliezen.
Door een raam gevallen, ja het raam was oud en scherp, dus een dikke snee in zijn duim! Dat is geluk bij een ongeluk, want het had veel erger kunnen zijn.Ton hebben we nog zijn overal en z'n schoenen uitgetrokken voordat we naar de EHBO in Stege reden, Lies ging gewoon met bouwstof van een hele dag en coupe hopeloos onderweg.

De snee zat op het gewricht dus de Noorse verpleegkundige mocht dit niet repareren (sutureren). Dus dan maar 60 km rijden naar Nykøbing (F). daar allerhartelijkst ontvangen (we kregen zelfs een speciale parkeerplaats van de dialyse-specialist) 3 hechtingen geplaatst en… Ton 12 dagen "rust".
Nou zover is het niet gekomen maar de eerste 2 dagen kon hij kijken hoe wij beton sjouwden.
Gelukkig hebben we een bobcat gehuurd wat het werk aanzienlijk lichter maakte en deze kon Ton uitstekend rijden.
Aan het einde van de dag werd het nog even spannend voor Stefan die de bobcat op de trailer ging zetten, hij kukelde bijna met bob en cat en al naar beneden, maar door prima coaching van vaders kant kwamen Stefan en cat op hun pootjes terecht.
Nu dus op naar de volgende klus.

1 opmerking:

Anita Meijer zei

Jé, wat zijn jullie bezig. Ik dacht dat het grote werk wat naar achteren in de planning was gegaan. Full speed vooruit lijkt wel. Liever volgende keer niet zulke 'lekkere' plaatjes meesturen. Zie ik daar nu nieuwe balken in het plafond zitten of niet?
Geen ontsteking gekregen?