zondag 14 december 2008

Resultaat nummer 1




Het eerste resultaat van onze noeste arbeid staat, de werkplaats is op het dak en 2 plaatjes na, klaar. Het geheel is al wel bruikbaar. Hieronder een verslagje van mijn vader Teun Vermeer, die mij 5 dagen heeft geholpen bij het op zetten van het geraamte.


Haarlem, 03 december 2008.

Onderwerp: 6 x 4 of 4 x 6.
Adres: 4780 Svensmarke.
Maandag al vroeg richting Denemarken om aldaar aangekomen in een grote hal een werkplaats te gaan inrichten.
Grote loods met wel twee bootjes en genoeg plaats voor meer.

Eerst maar even kijken, een hoek is snel bepaald.
Vandaar 6 x 4 maar nee het wordt 4 x 6 meter.
Maar dan nog wat hout en andere hulpmiddelen. Dus dinsdag met tekeningen even naar de houthandel. Nou ja,een houthandel! Heel veel vakken met rechthoekig,vierkant en plat, maar niet te noemen de lengtes.
Nog even naar het kantoor even rekenen,genoeg tijd om nog wat gereedschappen en sanitair te bekijken. Wanneer wordt de bestelling afgeleverd, nu ja woensdag in de namiddag. Woensdag al wat voorbereidingen: 4 meter uit de muur en 6 meter naar rechts. Rond 11 uur de vrachtauto met de lading hout, hangardeur open en de lading wordt zo naar binnen getakeld. Dat was het niet! Nog even een flinke babbel met de chauffeur, hij liet weten ergens in de buurt van Denekamp te zijn geweest etc. Na gegevens te hebben uitgewisseld snel de deur dicht want ook daar waait en regent het. Geul weer open ,deur toe,voorzover je er zonder te wringen in en uit kon lopen. Maar ja, dan is het te donker om wat te doen.,dus licht in de duisternis.

Rails op de grond,het hout op maat en bouwen maar. Je neemt deuren mee uit Holland,even afhangen en de wandjes 4 x 6 staan.


Je vraagt je, af waar is die lading hout gebleven? O,ja nog even wat schroeven halen. Moet er nog een speciaal bitje bij. Even aanvegen en dan naar de slager.
Vrijdag terug! Dakgoten lekken even geultjes trekken.
Kachel uit en de deuren op slot.
Richting boot voor de oversteek,betalen voor de overtocht verloopt traag, automobilist ook traag en 10 meter voor het verkeerslicht rood en 20 minuten wachten op de volgende pont.



Teun H. J. Vermeer

Geen opmerkingen: